Acte necesare pentru certificatul de cazier judiciar

:1-Cerere tip ce trebuie completata citet si cu majuscule (se elibereaza gratuit si se completeaza pe loc, se depune personal la unitatea de politie de la locul nasterii,domiciliu sau resedinta);
2-Act de identitate (poate fi prezentat : buletin/carte de identitate, carte de identitate provizorie, pasaport/permis de sedere aflate in termen de valabilitate)
3-Timbru fiscal in valoare de 2 ron.
4-Chitanta care face dovada achitarii taxei de prestare a serviciului in valoare de 10 ron.
Pentru IPJ Iasi aceasta taxa se poate achita pe loc la ghiseul din interiorul unitatii, iar pentru formatiunile politiei din judet se va putea achita la Directia de Finante Publice Locale iar timbrul fiscal poate fi achizitionat la oficiile postale.


Cazierul judiciar poate fi solicitat si prin imputerniciti. Cererea va fi insotita de procura autentificata in conditiile legii original si in copie xerox( in tara autentificat la un notar public; in strainatate poate fi autentificata la isiunile sau oficiile consulare ale Romaniei ,ori de catre un notar cu respectarea conditiilor de legalizare a actelor oficiale straine. )
Persoanele care au domiciliul in strainatate pot solicita eliberarea cazierului judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.


Unitatea de politie la care se poate depune cererea pentru certificatul de cazier judiciar: Inspectoratul de Politie Judetean Iasi:


Adresa:           Iaşi - Str. Mihai Costăchescu, Nr.2, Cod 700495
telefon:             0232-302003; 0232-302006
fax:                  0232-302175
email:               ipjiasi@is.politiaromana.ro

program orar cazier iasi

21.05.2012 made by Iasii